Overeenstemming over bouwen in West-End

Roelofarendsveen – De gemeente Kaag en Braassem en de bouwcombinatie Heembouw/Kennermerland hebben de strijdbijl begraven. Jaren lang was er onenigheid over het bouwen op het West End en daar is met de ondertekening van de overeenkomst voor bebouwing een eind aangekomen. Er kan nu gestart worden met de bouw van 220 woningen met 22 extra sociale woningen op verzoek van de gemeente.
west-end-ondertekening
Wethouder Yvonne Peters is blij met de overeenkomst. Met gesloten beurs is er een grondruil tussen West End met het gebied Wijsman afgesproken waardoor beide partijen aaneengesloten kunnen bouwen. Een win-win situatie. Heembouw/Kennermerland kan nu beginnen met het strippen van alle opstanden en het aanbrengen van een inklinklaag. Begin 2018 kan dan gestart worden met de verkoop van woningen.
Voor de gemeente worden nu de Akkers I en II aaneengesloten en kan de ontwikkeling van 35 woningen starten. Die kunnen voor de kerst 2017 aangeboden worden.
Peters: ‘alle partijen zijn blij met de gekozen oplossing. De 22 extra sociale woningen op het West End is een mooie aanvulling voor de opdracht dat we op dat vlak nog 150-200 sociale woningen te bouwen. Deze zijn absoluut niet bedoeld om in de plaats te komen voor de vier locaties waar de gemeenteraad maandag nog een besluit over neemt. De volgorde voor bouwen sluit nu ook mooi op elkaar aan waardoor de bouwers elkaar niet in de wielen rijden.’
Auteur: Job Grovenstein