Operatie Steenbreek van start

Kaag en Braassem – Tegel eruit en plant erin – ruil van 14-28 april uw tegel voor een gratis plant. Het klimaat verandert en dat heeft grote gevolgen. Zo zullen er in de toekomst ’s zomers langere periodes van droogte en hitte voorkomen, afgewisseld met periodes van langdurige, extreme regens en wateroverlast. Ook de Biodiversiteit gaat achteruit.

Tijd voor actie dus. Doet u mee? Van 14 april tot 28 april vindt de actie ‘Tegel eruit en plant erin’ plaats; een groen antwoord op klimaatverandering.

Vergroen uw tuin.
U kunt als inwoner een steentje bijdragen door uw tuin te vergroenen. Een groene tuin draagt bij aan het opnemen van regenwater, en een gezonde leefomgeving met een grote biodiversiteit. Groen maakt gelukkig!

Om u bij het vergroenen te helpen, is er van 14 april tot 28 april de mogelijkheid om uw stenen en tegels in te leveren en een gratis plant te krijgen. Zo vergroenen we met elkaar de tuinen.

De locaties waar u uw steen/tegel (max. 3) kunt inleveren voor een gratis plant zijn:

  • De Bukker in Roelofarendsveen, Geestweg 4.
    • Veters Flowers in Leimuiden, Dorpsplein 29.
    • Tuincentrum Boomkwekerij Lekkerkerker in Woubrugge, Vierambachtsweg 22.

Op de locaties worden op de zaterdagen tussen 14 en 28 april leuke activiteiten georganiseerd met de aanwezigheid van een imker, natuureducatie en de Vlinderstichting. Ook is er de mogelijkheid om een nestkastje of een insectenhotelletje te maken. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met bovengenoemde ondernemers, Stichting Groenlicht (www.stichtinggroenlicht.nl) en Stichting Groei en Bloei (www.groei.nl)

Voor meer informatie zie www.operatiesteenbreek.nl

Groencentrum De Veense Bukker Veters Flowers Tuincentrum/Boomkwekerij G.A. Lekkerkerker Groei & Bloei Stichting Groen Licht Operatie Steenbreek

 

Artikel bron: gem. KenB