Open Monumentendag op 9 en 10 september

Kaag en Braassem – Op zaterdag 9 en zondag 10 september is het weer Open Monumentendag! In dit weekend zijn er meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor publiek. Zo ook in Kaag en Braassem. Het is dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt.

Dit jaar is als thema gekozen: ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

Kaag en Braassem houdt met haar bijzondere bezienswaardigheden de historie van het gebied levend. Kaag en Braassem herbergt een uniek karakter met de vele molens, kerken, monumenten, musea en boerderijen die het rijk is.

Aanmelden

Een aantal van deze kerken, molens en andere monumenten openen hun deuren. Ook worden er meerdere historische wandelingen georganiseerd, onder andere door Roelofarendsveen, Oude Wetering en op Kaageiland. Aanmelden voor deze wandelingen is verplicht en kan via webredactie@rondomkaagenbraassem.nl o.v.v. de locatie en het aantal personen.

Ontdek wat Kaag en Braassem nog meer te bieden heeft. Kijk voor het complete programma van het Open Monumentenweekend op www.rondomkaagenbraassem.nl/uitagenda.

Artikel bron: Gem. KenB