Open dag Googermolen

Kaag en Braassem – De Googermolen bestaat dit jaar 300 jaar. Dit wordt gevierd met de molenaars en de Rijnlandse Molenstichting op zaterdag 14 en zondag 15 oktober. Zondag 15 oktober is de molen open voor publiek en zijn er leuke activiteiten.

De molen is open voor publiek tussen 12.00 en 17.00 uur. Er worden rondleidingen gegeven door een aantal molenaars. Ook zal de molen van tijd tot tijd korte stukjes draaien.

googermolen_fotograaf_bas_brand

Gedurende dag is de Rijnslands Molenstichting aanwezig, de eigenaren van de molen. Bij hen is ook het jubileumboek van en door molenaars te koop.

Voor de kinderen is er een leuke kinderhoek, waar er molenkleurboekjes met leuke weetjes en puzzeltjes voor hen klaar liggen.

Gedurende de dag worden er loten verkocht voor de loting van een aquarel kunstwerk van bekend kunstenaar Bob Immink. De loting hiervan is rond 17.00 uur.

Let op: Zaterdag 14 oktober heropent Prinses Beatrix de Googermolen, na een maandenlange onderhoudsbeurt. Ook is deze dag het startsein van de viering 300 jaar Googermolen. Zaterdag 14 oktober is de molen niet open voor publiek!

Lees alle details op https://www.rondomkaagenbraassem.nl/…/open-dag-googermolen-…

Artikel bron: Gem. KenB
Foto bron: Bas Brand