Open dag De verwachting, nu ook biologische kaas

Hoogmade – De open dag bij de biologische boerderij De Verwachting aan het Zuideinde kende zondag 18 juni niet die grote belangstelling die de familie Van Rijn zich had voorgesteld. het moet zeker gelegen hebben aan het super warme weer en andere activiteiten in de regio.

IMG_4750

Ondanks dat was het gezellig en gemoedelijk zoals altijd op de biologische boerderij. De kinderen en ouders konden genieten van de 40 geiten, 50 melkkoeien met 20 jongvee en de 20 schapen met lammeren. In de schuur waren de biologische producten van eigen bodem te koop. Yoghurtijs, reuzel, mosterd met honing of rietsuiker, appelensap en eigen worst zijn enkele voorbeelden. Daarnaast beschikt de familie over een echte kaasmakerij.  Sinds kort zijn ze gecertificeerd en voldoen dus aan alle benodigde certificaten en strenge voorschriften. Op verzoek kunnen kazen gemaakt worden die de klant wil. Enkele voorbeelden: Goudse, komijnekaas, paardenbloem, truffel en fenegriek.  De verkoop van de kazen is op elke zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

IMG_4746

Op de boerderij, onderdeel van de overkoepelende landelijke biologische boerderijen, is ook een uitwisseling van jonge vrijwilligers uit andere landen. Voor 3 weken is nu Catherina uit het zuiden van Frankrijk aanwezig. Zij wil graag ervaring op doen hoe het er aan toe gaat op een Nederlands boerenbedrijf. Voor haar erg leerzaam en voor de familie Van Rijn handig voor allerlei hand en spandiensten. Een win – win situatie dus.

Auteur: Job Grovenstein