Open dag Buurman Toon en Giro di KiKa

Oude Wetering – Op Valentijnsdag is het een jaar geleden dat Buurman Toon van start ging. Om dat te vieren organiseert de zorg- en beleveniskwekerij in Oude Wetering een open dag op zondag 12 februari. Naast een rondleiding door de tulpenkas, kunnen bezoekers onder andere ook kennismaken met Ans de Jeu die in juni deelneemt aan de sponsorfietstocht Giro di Kika. De netto opbrengst van de tulpen die op 12 februari verkocht worden, is bestemd voor dit goede doel.

 kika

De deuren van Buurman Toon staan op 12 februari van 14.00 uur tot 17.00 uur wagenwijd voor u open. Familie Volwater, eigenaar van Buurman Toon, ontvangt u graag met een hapje, een drankje, gezelligheid en leuke activiteiten. U kunt de tulpenkas bezoeken, samen met u lief een heuse Valentijnstaart proeven, ideeën opdoen voor gezellige lenteworkshops en kinderen mogen helpen met het versieren van cupcakes.

Hoofdgast van de dag is Ans de Jeu. Zij gaat op 25 juni a.s. de uitdaging aan om in zes dagen 1000 kilometer en 15.000 hoogtemeters af te leggen in de Italiaanse Dolomieten. Met haar deelname aan deze monstertocht zamelt zij geld in voor KiKa, het fonds dat speciale onderzoeken naar kinderkanker financiert.

In de gezellige schuur van Buurman Toon vertelt ze u graag meer over KiKa en over haar drive om zich hiervoor in te zetten. Buurman Toon is in ieder geval onder de indruk van haar verhaal en sponsort haar, en dus ook KiKa, met de netto opbrengst van de tulpen die op 12 februari verkocht worden. Goed voor mekaar, is niet voor niets het motto van de leukste Buurman uit de buurt.

Buurman Toon is gevestigd op De Baan 37 in Oude Wetering. Op de zorg- en belevenis-kwekerij worden bloemen nog op een traditionele manier geteeld: kleinschalig en handmatig. Bij Buurman Toon werken vrijwilligers met groene vingers zij aan zij met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen produceren ze met veel plezier de mooiste bloemen die dagvers verkocht worden.

Meer informatie over Buurman Toon en de open dag op 12 februari:  www.buurmantoon.nl en facebook Buurman Toon.

Artikel bron: Buurman Toon