Opbrengsten Rotary Groenmarkt voor Zorgtuin De Tas en GGK

Roelofarendsveen – Op 30 april van dit jaar organiseerde Rotaryclub Roelofarendsveen voor de derde keer een Groenmarkt op het Noordplein in Roelofarendsveen. De opbrengsten van de markt, die goed bezocht werd, is bestemd voor lokale goede doelen. Zorgtuin de Tas en de GGK ontvingen afgelopen maand een cheque met een mooi bedrag.

rotary

Zorgtuin De Tas
Zorgtuin De Tas uit Weteringbrug biedt mensen met een beperking dagbesteding op kleine schaal in een groentetuin met bijbehorende winkel en theetuin. En ook op de Groenmarkt helpen ze mee: in alle edities van de markt verkochten mensen van Zorgtuin De Tas koffie en appeltaart en deelden ze hun kennis over tuinplanten. Anita Ganzevles en Jolanda van der Star mochten namens Zorgtuin De Tas een cheque van € 600,- in ontvangst nemen. Voor dit bedrag hebben ze inmiddels een nieuwe tuinset voor in de theetuin aangekocht. Jos Renée reikte de cheque namens Rotaryclub Roelofarendsveen uit en roemde het goede werk dat Zorgtuin de Tas doet. “Tijdens de Groenmarkt gaan de deelnemers van De Tas altijd vol enthousiasme aan de slag: hun inzet geeft de Groenmarkt een extra dimensie. Mooi om te ervaren.”

rotary1

Stichting GGK
Verder ging een deel van de opbrengsten van de Groenmarkt naar de stichting Geef Gehandicapten Kans (GGK), die activiteiten, zoals zwem- en muziekles, organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedereen met een verstandelijke beperking kan gebruik maken van het aanbod van GGK. Ingrid Ludlage en Wil Hogetoorn van de GGK waren blij verrast met de cheque van € 500,- die ze uit handen van Jochem van Ruiten van Rotaryclub Roelofarendsveen ontvingen. “Dit bedrag komt goed van pas bij de organisatie van verschillende activiteiten rondom de viering van ons 40-jarig bestaan volgend jaar”, aldus Ingrid.

Artikel bron: Rotary Roelofarendsveen