Op zoek naar de koekoek bij Woubrugge

Woubrugge – Bijna iedereen kent wel z’n roep, maar vrijwel niemand krijgt deze bijzondere zomergast te zien. Daarom gaan we op zoek naar de koekoek in een gebied waar die ieder jaar vanaf half april weer terug is. Behalve koekoeken is de kans groot dat we karekieten, rietzangers en rietgorzen gaan horen en zien, maar ook de bruine kiekendief en met een beetje geluk de blauwborst! In de naastgelegen polders komen nog veel weidevogels als grutto’s en tureluur voor. Een mooie fietsexcursie door een prachtig vogelrijk gebied. Met tot slot een hapje en drankje bij een biologische boerderij in Hoogmade, waar we ook nog een kleine rondleiding over het bedrijf krijgen.

koekkoek

//

Excursieleider: Hoogendoorn, Stichting Groen Licht
Type:Fietsexcursie
Organisatie:Stichting Groen Licht
Onderwerp: Fietsexcursie op zoek naar de koekoek en bezoek biologische boerderij
Doelgroep: Volwassenen
Locatie: Oudelandsedijk , Woubrugge (ZH)
Startpunt: Neem het pontje dat vaart vanaf de Groenewoudsekade in Roelofarendsveen naar het beginpunt van deze excursie, Oudelandse Dijk in Woubrugge.
Duur:2.5 uur
Bijzonderheden:Neem de behalve een fiets ook een verrekijker mee, maar er is een telescoop aanwezig!
Kosten: Kosten zijn €7 p.p. inclusief overzet veerpont vanaf Roelofarendsveen en hapje en drankje en rondleiding bij een biologische boerderij in de omgeving.Nationale Vogelweek | Details//

:

Alle info0 op: http://www.vogelweek.nl/wat-is-er-te-doen/details/?excursie=1675

 

Artikel bron: Nationale Vogelweek