Op naar dubbele cijfers

Regio – Het wordt deze week zonnig en beduidend zachter. Woensdag kan het in het zuiden wel 15 graden worden!

Zonnig

Maandag, vandaag, wordt op veel plaatsen een stralende dag. In de ochtend kan er lokaal nog wat bewolking aanwezig zijn, maar in de middag is het zonnig. Na een frisse ochtend loopt de temperatuur op naar 5 graden in het noorden tot 8 in het zuiden. Door een matige, aan zee vrij krachtige, oostenwind voelt het iets frisser aan.

Dinsdag staat er een stuk minder wind en wordt het een graadje warmer dan op maandag. Het blijft zonnig en het is dan ook heerlijk genieten buiten.

Woensdag lijkt het wel een beetje lente. Het zonnetje schijnt ook deze dag uitbundig. Het warmt op naar 7-10 graden in het noorden, 10-12 in het midden en 12 tot 14 graden in het zuiden. In Zuid-Limburg wordt het mogelijk 15 graden. Normaal wordt het half februari overdag niet warmer dan 6 graden.

De dagen daarna krijgen we meer bewolking en kan wat regen vallen. Overdag wordt het 8-11 graden en blijft het relatief warm voor de tijd van het jaar. Door de komst van bewolking verdwijnt de nachtvorst en komen de minima uit op 3-5 graden.

Bron weeronline.nl