Op de solex langs monumenten

Zaterdag 8 en zondag 9 september zijn diverse monumenten in Kaag en Braassem open voor bezichtiging. Dit kan op eigen gelegenheid, maar u kunt bijvoorbeeld ook per boot, historische bus, tandem of solex een tour langs de diverse monumenten maken.

Diverse (historische) vervoersmiddelen worden zaterdag 8 september ingezet om u in de diverse dorpskernen langs de monumenten en andere bijzondere gebouwen te leiden. In Hoogmade is de kerk van de Protestante Gemeente geopend, die dit jaar tweehonderd jaar bestaat en met een braderie een extra feestelijk tintje aan de dag geeft. In Oude Wetering opent zaterdag 8 september de bijzondere tentoonstelling honderd jaar Veense veiling EMM, waar men het oude veilinggebouw aan het Zuideinde in Roelofarendsveen zo goed mogelijk heeft nagebouwd.

Bovenstaande is slechts een greep uit het veelomvattende programma van het monumentenweekend. Alle deelnemende monumenten kunt u bekijken in de uitagenda van de website www.rondomkaagenbraassem.nl. Eigenaren of beheerders van zowel gemeentelijke- als Rijksmonumenten of architectonisch interessante gebouwen die deze dagen hun pand open willen stellen, kunnen zich nog steeds aanmelden. Dit kan door een mail te sturen naar webredactie@rondomkaagenbraassem.nl.