OM eist vijf jaar cel voor steekpartij

Roelofarendsveen – Een ruzie over geld tussen twee mannen escaleerde snel op woensdag 25 april 2018 op een vakantiepark in Roelofarendsveen. Een toevallig aanwezige vriend werd de dupe. Hij werd met een scherp voorwerp in de hals gestoken. Vandaag hoorde de verdachte, een 20-jarige man uit Duivendrecht, vijf jaar cel tegen zich eisen voor poging doodslag.

Volgens het OM is de 20-jarige Duivendrechter die dag vanuit Amsterdam naar Roelofarendsveen gereden. Zijn bedoeling was waarschijnlijk om een stevig gesprek te voeren met een voormalige vriend van hem die op het vakantiepark verbleef. De verdachte vermoedde namelijk dat de man een fors geldbedrag van hem had gestolen. De Duivendrechter parkeerde zijn auto op zo’n 500 meter van de plaats-delict, zoals getuigen verklaren. Bij de caravan ontspon zich een ruzie tussen de mannen. Een toevallig in de caravan aanwezig vriend bemoeide zich ermee en werd daarop in de hals gestoken door de Duivendrechter, zo stelt het OM.

Zelf zegt de verdachte dat hij wél van plan was het gesprek aan te gaan, met dat doel ook zijn auto heeft geparkeerd in Roelofarendsveen, maar dat hij zich toen bedacht heeft en de wagen niet heeft verlaten. De officier van justitie vindt dat ongeloofwaardig aangezien het slachtoffer en de voormalige vriend van de man hem gewoon hebben herkend. Hij eiste daarom tegen de Duivendrechter een celstraf van vijf jaar voor poging doodslag.

De uitspraak is over twee weken.