Politie bericht: Slachtoffers babbeltruc vaak overrompeld

Regio – Diefstal door een ‘babbeltruc’ komt steeds vaker voor: onbekenden bellen bij u aan en gebruiken een mooie smoes om binnen te komen. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen.

babbeltruc

Wat kunt u doen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt?

  • Zorg dat u de deur op een kier kunt zetten, bijvoorbeeld met een kierstandhouder. Of laat een kijkgaatje in uw deur maken. Zo kunt u zien wie er voor uw deur staat zonder uw deur open te doen.
  • Kijk voor u uw deur open doet eerst wie heeft aangebeld. Kent u de persoon niet en vertrouwt u het niet? Houd de deur gesloten en vraag eerst wie hij/zij is en wat hij/zij komt doen. Vertrouwt u het nog niet? Bel dan 112.
  • Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Ook als iemand zegt dat hij/zij van de gemeente, een bedrijf of instelling is. Heeft iemand geen legitimatie bij zich, maak dan een nieuwe afspraak. Vertrouwt u het niet, bel dan 112.
  • Loop nooit met iemand mee naar buiten. Vaak komen dieven met z’n tweeën. De ene persoon maakt een praatje met u terwijl de andere uw huis binnensluipt om uw spullen te stelen.

Meer tips zijn te vinden op www.politie.nl en www.hoeveiligismijnwijk.nl

Artikel bron: Politie