Oekraïens Jongenskoor in de regio

Nieuwkoop/Roelofarendsveen – Het Oekraïens Jongenskoor Dzvinochok geeft op zaterdag 11 november een optreden in de RK kerk van Nieuwkoop. Zondag 12 november is het koor in Roelofarendsveen.

Dzvinochok-foto-boven-website5

In de OLV Hemelvaartkerk aan de Dorspsstraat 35 zal het Europese topkoor Dzvinochok vanaf 20.00 uur een optreden verzorgen. Het concert is gratis toegankelijk en wie een gift wil doneren kan dat in de kerk ook wel kwijt.

Zondag 12 november is het koor in de Mariakerk aan het pastoor Onelplein 3 in Roelofarendsveen. Dan begint het concert om 15.00 uur.

Het jongenskoor geeft regelmatig concerten in Nederland. In 1996 sloot het koor zich aan bij de internationale organisatie Pueri Cantores. Dirigent Ruben Tolmachev staat garant voor een delicate klankkleur en een kenmerkende helderheid in de uitvoering van het repertoire. De muzikale basis is de orthodox Byzantijns-Slavische koorzang van waaruit het repertoire wordt uitgebouwd. Er ligt een bescheiden maar hoorbaar accent op koorzang die de identiteit van Oekraïne en zijn bevolking tot uitdrukking brengt.

De concertreizen worden geïnitieerd door een kleine, gevarieerde groep liefhebbers van Dzvinochok.

Meer informatie op www.dzvinochok.nl