Nu meedoen is straks meetellen

Regio – Stichting Leergeld Zoetermeer, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds gaan dankzij de steun van Rabobank Foundation officieel van start in Kaag en Braassem, Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en diverse andere gemeenten.

Op 30 januari werd in Zoetermeer het startsein gegeven voor de lokale samenwerking. (zie foto) Dit betekent dat ook kinderen uit gezinnen met een krappe beurs in deze gemeenten weer mee kunnen doen. En dat is belangrijk, want nu meedoen is straks meetellen.
Met ingang van 1 april gaat Stichting Leergeld (samen met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds) actief aan de slag voor kinderen uit minimagezinnen in Nieuwkoop. Samen met de Rabobank Foundation is hiervoor alvast de aftrap gegeven. Stichting leergeld is sinds 5 december 2017 al actief in Kaag en Braassem.

 De Rabobank Foundation ondersteunt deze gezamenlijke start van Stichting Leergeld Zoetermeer, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds met een bedrag van €27.500. Hiermee bevestigt de Rabobank Foundation het belang dat kinderen zich fysiek en emotioneel moeten kunnen ontwikkelen om volwaardig mee te kunnen doen in de maatschappij.

De lokale samenwerking tussen deze organisaties in Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, Kaag en Braassem, Pijnacker-Nootdorp, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop past in de lijn die deze drie organisaties zelf reeds hebben uitgezet. “In steeds meer gemeenten werken Leergeld, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds samen”, aldus Gaby van den Biggelaar, directeur Leergeld Nederland. “We zijn er allemaal van overtuigd dat samenwerking en afstemming bijdraagt aan ons gezamenlijke doel: zoveel mogelijk kinderen bereiken en mee laten doen. Het is geweldig dat de Rabobank Foundation dit erkent en ondersteunt.”

Over Stichting Leergeld
Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen. Zij bieden deze kinderen de kans om te kunnen deelnemen aan activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.