Normaal nazomerweer

Regio – Zon, wolken en af en toe een bui. Na hele warme en dan weer natte dagen, komen we in wat rustiger nazomer-weer.

wolken3

Vandaag, vrijdag, is het in de vroege ochtend in het binnenland lokaal mistig. De mist lost snel op en dan schijnt de zon. In het westelijk kustgebied is het minder zonnig door wolkenvelden en daar kan een enkele bui tussen zitten. Er ontstaan stapelwolken en in de middag is het wisselend bewolkt met enkele buien. In het midden en zuiden is daarbij kans op onweer. De temperatuur stijgt naar 18-19 graden en er staat een zwakke wind uit variabele richting.

In de avond kunnen nog een paar buien over het land trekken. In het noordoosten wordt het overwegend droog en klaart het op. In de nacht is in het westen en noordwesten kans op een bui. In het binnenland zijn heldere perioden waarin op verschillende plaatsen mist kan ontstaan. De minima liggen tussen 10 en 13 graden.

Zaterdag is het licht wisselvallig met afwisselend stapelwolken, zonnige perioden en zo nu en dan een bui. Het wordt 16-17 graden aan de noordkust en zo’n 18 graden in de rest van het land. In de verdwijnen de meeste buien en in de nacht is het overwegend droog.

Zondag zijn er minder buien en blijft het op veel plaatsen droog. Stapelwolken en zon wisselen elkaar af en het wordt 18-19 graden. In Zeeland kan het plaatselijk 20 graden worden. Omdat er maar weinig wind staat is het in de zon prima weer.

Maandag en dinsdag is het zonniger en blijft het droog. Met 20 tot 22 graden is het ook wat warmer. De dagen daarna neemt de kans op een bui toe en zijn er ook meer wolkenvelden. Met 19 tot 21 graden hebben we een normale middagtemperatuur voor de tijd van het jaar.

Bron: weeronline