Nog lekker nazomeren

Regio – In het weekend wordt het volop zonnig en vanaf zondag is het warm nazomerweer met ‘s middags 22-26 graden. Mogelijk houdt het nazomerweer zelfs een hele week aan.

Vandaag, vrijdag, start de dag op de meeste plaatsen zwaar of geheel bewolkt. Vooral in de noordelijke kustprovincies kan een enkele bui voorkomen. Vanuit het westen klaart het al snel wat op. Morgenmiddag is het vrijwel overal droog en in de westelijke helft van het land wordt het op steeds meer plekken ronduit zonnig. De maximumtemperatuur varieert van 18 graden op de Wadden en langs de noordkust tot 20 graden in het zuiden, midden en oosten. De wind waait uit noordelijke richtingen en is in grote delen van het land slechts zwak. Langs de noordkust is de noordenwind meestal matig.

Zaterdag start de dag fris, maar met veel zonneschijn loopt de temperatuur op naar 19 graden op Texel en 22 graden in het zuiden. Gedurende de dag ontstaan wat stapelwolken. In het noordoosten worden ze het grootst, maar het blijft overal droog. De wind is zwak tot hooguit matig en waait uit richtingen tussen noord en oost.

Zondag wordt een zonovergoten dag. Met een middagtemperatuur van 21 graden op de Wadden tot 25 in Limburg wordt het warmer dan zaterdag. De wind is matig en waait uit het oosten.

Ook maandag en dinsdag is het volop nazomerweer met veel zon en maxima van 22 graden in het noorden tot 26 in het zuidoosten.

Bron: weeronline