Nog even doorbijten

Regio – Veel stapelwolken, maar soms ook zonnige momenten. Vandaag en zaterdag veel buien met vandaag zelfs kans op hagel en een klap onweer. Gelukkig wordt het vanaf zondag veel beter.

wolken3

Vandaag, vrijdag start de dag met zonnige perioden. Gedurende de ochtend neemt vanuit het westen de bewolking toe en trekken buien over het land.

Morgenmiddag is er vrij veel bewolking en vallen buien. De stevigste buien zijn voor het oosten en noordoosten. De middagtemperatuur komt uit op 18 graden in het noordwesten tot 22 in het zuidoosten. Er staat een matige tot vrij krachtige noordwestenwind.

Gedurende de middag trekken de buien langzaam naar het oosten weg en in de tweede helft van de middag is het in het westen al droog.

Zaterdag wordt een vrij sombere dag met veel bewolking en nauwelijks zon. Van tijd tot tijd valt lichte regen. Het kwik stijgt naar 19 graden in het uiterste noorden tot 24 in Zeeuws-Vlaanderen. Er staat een overwegend matige zuidwestenwind.

Zondag komt het warme zomerweer terug. Het blijft overwegend droog en zon en wolken wisselen elkaar af. De maxima komen uit op 22 graden in het noorden tot 26 in het zuiden. Door de hoge luchtvochtigheid zal het drukkend warm aanvoelen. De westenwind is meest matig.

De dagen daarna zet het mooie en kalme zomerweer zich voort. Het weerbeeld kenmerkt zich door flink wat zon en vriendelijke stapelwolken. Gedurende de eerste helft van de week wordt het warmer en op woensdag komt in Brabant en Limburg zelfs de 30 graden grens weer in beeld. In de rest van het land is het met 26-28 graden zomers warm. In de tweede helft van de week lijkt het iets minder warm te worden, maar met 24-27 graden en veel zon is het nog steeds behoorlijk warm zomerweer.

Bron: weeronline