Nog even doorbijten

Regio – Het is nog even doorbijten, maar vanaf komende vrijdag is er goede kans op zonnig en aangenaam warm lenteweer.

Vandaag, 2e Paasdag, begint op veel plaatsen nog droog. In de vroege ochtend begint het in Zeeland te regenen en de regen breidt gedurende de ochtend uit over het westen en zuiden van het land. Vanmiddag kan ook in het noorden en oosten een beetje regen vallen, in het zuiden en westen wordt het dan tijdelijk droog. Prettig is dat de temperatuur flink oploopt: we gaan weer richting dubbele cijfers. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is overwegend matig, in de kustgebieden soms vrij krachtig.

Dinsdag wordt het met 14 graden in het noordwesten tot lokaal 18 graden in het zuidoosten nog een stukje warmer dan maandag. Het weerbeeld is echter helaas niet lenteachtig, maar bestaat uit veel bewolking en vooral landinwaarts fikse buien. Er waait een matig, aan zee vrij krachtige, zuid(west)en wind.

Ook woensdag is het relatief zacht en buiig. Tussen de buien door zien we vooral in de westelijke helft van het land ook geregeld de zon. Het wordt 13 graden op de Wadden tot 17 in Limburg en de wind zit nog steeds in de zuid(west)hoek.

De dagen daarna neemt de kans op neerslag af terwijl de zon juist iets vaker tevoorschijn komt. Donderdag wordt het wat frisser met maxima tussen 9 en 13 graden.

Vanaf vrijdag neemt de kans op zonnig en aangenaam warm lenteweer toe. Volgens de laatste verwachting wordt het volgend weekend in het zuiden en oosten 20 graden of nog iets meer!

Bron: weeronline