Nog even door koud weekend heen

Regio – Het weekend begint vandaag met een terrein winnende zon. Maar ….. zaterdag valt van tijd tot tijd regen en natte sneeuw. In het zuiden van het land is in de avond en nacht naar zondag kans op ‘droge’ sneeuw en kan het tijdelijk wit worden.

wanten

Vrijdag ochtend (vandaag) is het best aardig weer met een mix van wolkenvelden en zonnige perioden. Vooral vanmiddag is de zon vaak te zien. In het uiterste noordwesten is kans op een bui. In de rest van het land blijft het waarschijnlijk droog. Het is koud de gevoelstemperatuur ligt rond het vriespunt. ‘s Avonds en ‘s nachts zijn er brede opklaringen. Het koelt snel af en het belooft een koude nacht te worden. De minima liggen tussen 0 en -5 graden.  Aan de kust is kans op een enkele winterse bui. In de loop van de nacht neemt vanuit het noordwesten de bewolking geleidelijk toe.

Zaterdagochtend is het lokaal nog mistig en grijs. In het zuidoosten kan de zon af en toe doorbreken. Een gebied met lichte neerslag breidt zich langzaam over het land uit. In de kustgebieden valt regen. In het binnenland is kans op enkele vlokken natte sneeuw. In het zuidoosten blijft het tot de avond droog. Het is waterkoud met maxima van 2 graden in Limburg, 3-4 in het midden en oosten en 6-8 in het noordwesten. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig. In de oostelijke helft van het land ligt de gevoelstemperatuur een paar graden onder nul en zijn een warme jas, sjaal en handschoenen geen overbodige luxe.
Zaterdagavond en in de nacht naar zondag zijn er perioden met lichte neerslag. In Zuid-Limburg kan de neerslag enige tijd als ‘droge’ sneeuw vallen en wordt het tijdelijk wit. In de rest van het land blijft het bij natte vlokken. In de loop van de nacht gaat de (natte) sneeuw steeds vaker over in regen. De temperatuur loopt gedurende de nacht langzaam op en ligt rond 3 graden in Limburg tot 7 in het noordwesten.
Zondag verloopt grijs met verspreid over het land kans op een bui. Het is een stuk zachter dan zaterdag. De middagtemperatuur komt uit op 5-9 graden. De westen- tot noordwestenwind is zwak tot matig.
De dagen daarna is het vrij zacht. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden en daarmee is het 3 graden zachter dan normaal. Het is vaak bewolkt, maar af en toe is er ook ruimte voor de zon. Dagelijks is kans op een enkele bui, maar een groot deel van de tijd lijkt het droog te blijven.
Bron: weeronline