NK legpuzzelen begint uit de hand te lopen

Regio – Dit weekeinde waren de eerst 3 voorrondes van het NK Legpuzzelen in reataurant Wagenaar in Roelofarendsveen. Ja, u leest het goed de eerste 3!!!! Want het geintje van René van der Zwet van Puzzlingworld begint aardig uit de hand te lopen. Want naast deze drie voorrondes is er op 20 januari nog een voorronde in Reek(Noord Brabant), in Ouddorp op 27 januari en op 17 februari in De Lier. De voorronde in De Lier is helemaal uitverkocht. Voor Ouddorp en Reek zijn nog en paar plaatsen, dus grijp je kans. 6 zo goed als volledig uitverkochte voorrondes. Dat betekend 219 teams, bijna 900 deelnemers. De eerste 5 teams per avond plaatsen zich voor de finale. Deze finale is op 24 maart, ook weer in Wagenaar. Speciaal voor deze finale ontwikkeld Koninklijke Jumbo,  samen metjan van Haasteren Puzzels een speciale puzzel, die op de finaleavond onthuld zal worden. Maar zover is het nog niet. Eerst nog de voorrondes.

Elke voorronde heeft een andere puzzel. Die van vrijdag was de moeilijkste. Dat bleek wel uit de winnende tijd. Met ruim 1 uur en 59 minuten won Stiekem 6. Op zaterdag sneuvelde het nederlands record. Sondervan der Ham legde de 1000 stukjes in 1.28.42 op de juiste plaats. Dat record bleef niet lang staan. Binnen 24 uur verdween het uit de boeken. Team Wasgij klaarde de klus in 1.21.38. Een fantastische prestatie.

De teams uit Roelofarendsveen en omstreken hebben nu dus nog ruim 2 maanden om te trainen, tactiek te bepalen en zich geestelijk voor te bereiden op de finale. Het beloofd een ware happening te worden, de 24e maart in Wagenaar in Roelofarendsveen.

Voor de volledigheid hieronder de 15 finalisten:

Vrijdag
1. Stiekem 6
2. MIJS
3. NetNietjes
4. Uit de Doos
5. Veensche Import

Zaterdag
1. Sondervan der Ham
2. De Buurtjes
3. The Sister +
4. De Amsterdammertjes
5. Hoofddorpse Puzzel Prutsers

Zondag
1. Team Wasgij
2. Puzzelpoezen
3. Puzzel de Pauw
4. Boshuisjes 2
5. De Puzzeldozen

Artikel bron: KenBnieuws