Nieuwe zwemlocatie 36e Triathlon Nieuwkoop

Nieuwkoop – De 36e editie van Triathlon Nieuwkoop op 3 juni van dit jaar, gaat van start op een nieuwe zwemlocatie.

Archieffoto Triathlon 2017 (PEPfotografie)

Een fantastische locatie voor publiek én atleten”, aldus voorzitter Arjan Baas. Waar de zwemmers voorheen vanaf Jachthaven Tijsterman ver weg zwommen en de wedstrijd voor publiek alleen te volgen was door te luisteren naar de verslaggevers, is de wedstrijd nu voor iedereen te volgen vanaf de steigers bij Restaurant Strand Zomer aan het Meijepad. Ook het fietsparcours hebben we aangepast, om meer atleten op het parcours ‘kwijt te kunnen’.

NK zorgt voor groot aantal aanmeldingen en vele toppers aan de start

Ook dit jaar liep het aantal inschrijving al heel snel op. We verwachten een spannende strijd met zes heren die vorig jaar in de top 10 eindige, waaronder Diederik Scheltinga (2e), Dirk Wijnalda (5e) en Sven Strijk (7e). Bij de dames staan in ieder geval de nummer 1 van vorig jaar, Sarissa de Vries én de nummer 2, Marleen Honkoop aan de start. Daarnaast hebben nu ook al 29 trio-teams zich aangemeld.

Drie starts

Om 10.30 uur is het startschot bij Restaurant Strand Zomer. Dit jaar zijn er 3 starts:

Het Nederlands Kampioenschap Heren start om 10.30 uur

Het Nederlands Kampioenschap Dames start om 10.35

De open serie start om 11.05

Triathlonweekend start zaterdagavond 2 juni met CliniClowns Jeugdtriathlon

De eerste editie was vorig jaar met bijna 90 enthousiaste kinderen een enorm succes. En veel riepen meteen na de finish ‘ik doe volgend jaar weer mee’. Top plan. Ben jij tussen de 7 en 12 jaar en lijkt het je leuk om mee te doen? Zwemmen doe je in Zwembad de Wel. We starten rond 16.30. Meer informatie en inschrijven op www.triathlon-nieuwkoop.nl/jeugdtriathlon.

Maak kans op een lunch-bon voor twee en gratis drankjes en hapjes

Meld je aan als vrijwilliger en maak dit Nederlands Kampioenschap van dichtbij mee. Geef bekers drinken aan, regel het verkeer, bouw het parcours op of houd toezicht op de zwemmers vanuit een bootje op de plas. Uiteraard krijg je van ons een lunchpakket en het unieke dry-fit NK triathlon-shirt! Je vragen of aanmelding kun je mailen naar: info@triathlon-nieuwkoop.nl. En meld jij jezelf samen met 5 anderen aan? Dan maak je bovendien kans op een lunchbon voor 2 bij Restaurant Strand Zomer of gratis drankjes en hapjes voor je hele ‘team’.

Meer informatie vindt u op www.triathlon-nieuwkoop.nl