Nieuwe combibus voor vervoer ouderen

Roelofarendsveen – Burgemeester Marina Van der Velde-Menting heeft maandag 24 september de nieuwe Combibus gedoopt. Het is inmiddels de vierde combibus in 21 jaar mede door steun van de Rabobank, Univé, garage Mooren, de Rotary en de Lions. En de 25 vrijwilligers die zorgen dat hij rijdt.

Destichting Combibus vervoert ouderen en mensen met een handicap van deur tot deur binnen de regio van Kaag en Braassem-West, de voormalige gemeente Alkemade. De bus rijdt 6 dagen per week en is op afroep beschikbaar. De bus kan besteld worden (het liefst een dag van tevoren) via de Infolijn op 071-3317967.

Voor € 8,- per jaar wordt men lid en men betaalt per rit € 1.25 of  € 9,- voor een 8-rittenkaart. 2 vrijwilligers zitten elke ochtend op het Infolijn en stellen het rittenschema op voor de chauffeur van dienst.

Ook haalt de bus dagelijks de warme maaltijden op bij Woudsoord in Woubrugge waarna deze dan op locatie worden overgedragen aan de delers van Tafeltje Dekje. Dat betekent wel dat de bus dagelijks tussen 11:45 en 13:45 uur verder geen personen kan vervoeren.

De laatste jaren maakte de bus gemiddeld 165 ritten per maand en haalde maandelijks ruim 850 maaltijden op voor Tafeltje Dekje.

 

Artikel bron: KenB nieuws