Nieuw Polderpad kan gebruikt worden

Hoogmade -Het dorp aan De Does heeft er deze week een nieuwe wandelroute bij. De aanleg van het Polderpad langs de A4 en het HSL tracé is door de wandelaars te gebruiken zo laat de gemeente weten.

naamloos-custom

de aanleg van het Polderpad aan de noordkant

Deze week heeft aannemer Vissertuinen uit Roelofarendsveen het Polderpad zodanig afgerond dat het door wandelaars gebruikt kan worden. De gemeente laat weten dat het nog niet officieel in gebruik genomen kan worden omdat er nog sluishekken geplaatst moeten worden. Die worden medio oktober geleverd waarna ze daarna zo spoedig mogelijk aan het beide einden geplaatst gaan worden. De hekken zijn nodig om sluipverkeer van fietsen, brommers en scooters tegen te gaan.

De bestuursleden Jan en Koos van der Meer van de Dorpsraad hebben lang moeten trekken en duwen voordat alle betrokkenen zo ver waren dat het pad aangelegd kon worden. Via openbare aanbesteding heeft de aanleg, buiten de ambtelijke kosten, 20.000 euro gekost. Hoogste inschrijver was 35.000 euro zo laat de woordvoerder van de gemeente weten.