Niet koud, maar ook niet echt droog

Regio – In het weekend is het buiig, maar vooral zondag is er ook zon. Het wordt 17-20 graden.  Na het weekend nog wat warmer.

Zonnig

Vandaag, vrijdag, is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de middag worden droge perioden met soms zon afgewisseld met enkele buien. In de zuidoostelijke helft kan het tijdelijk harder regenen door een onweersbui. De temperatuur is vrij normaal met 16 graden aan de noordwestkust, 18 in de centrale delen en 18 tot 20 graden in het zuidoosten. De wind draait geleidelijk naar het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht.

In de avond houden de buien in het binnenland nog een tijd aan en is er kans op onweer. Later op de avond en in de nacht wordt het op veel plaatsen droog en maakt juist de westkust opnieuw kans op een bui. De temperatuur daalt in de nacht naar 9-12 graden.

Zaterdag kunnen in het oosten opnieuw een paar onweersbuien ontstaan. In het westen is kans op enkele lichte buien. Dicht bij zee is het overwegend droog met een afwisseling van zon en stapelwolken. Ondanks de wolkenvelden stijgt de temperatuur in het binnenland naar 20-21 graden. In de kustprovincies wordt het 17-19 graden. De wind is matig en blijft in de zuidwesthoek.

Zondag is het vrij zonnig met lokaal een mistbank en geleidelijk stapelwolken. In de middag is het in het westen wisselend bewolkt en blijft het op veel plaatsen droog. In het midden en vooral het oosten ontstaan enkele buien, maar waarschijnlijk zonder onweer. Het wordt 17 graden in de kustgebieden tot 20 in het zuidoosten.

Na het weekend gaat de temperatuur geleidelijk nog meer omhoog. Maandag en dinsdag zijn er nog vrij veel wolkenvelden, met vooral aan de kust zon en een kleine kans op een bui. Maar woensdag is het zonniger en kan het in het zuidoosten met lokaal 25 graden voor het eerst dit jaar zomers warm worden. In de kustprovincies wordt het 20-23 graden. Later in de week daalt de temperatuur enkele graden.

Bron: weeronline