Nico van Leeuwen Gewestelijk kampioen.

WOUBRUGGE – In de prachtige biljartlocatie van biljartvereniging Jacobswoude is afgelopen weekend (10 en 11 december) door zes biljart(st)ers gestreden om het Gewestelijk kampioenschap libre klein 2e klasse.

Zaterdagmiddag na de 3e ronde stond N. van Leeuwen met 3 gewonnen partijen en 6 punten aan de leiding gevolgd door Jan van Veen en Frans Sauselé, beiden met 4 punten.

foto-1
V.l.n.r. nummers 1 t/m 6: Nico van Leeuwen, Richard Kramer, Jan van Veen, Frans Sauselé, Karin van Efferen en Piet Mink.

Zondagmiddag liet de enige vrouwelijke deelnemer Karin van Efferen met prachtig rustig spel zien dat ze in de tussenstand ten onrechte op de onderste plaats stond.

Zij won beide partijen in de 4e en laatste ronde en klom daardoor naar de 5e plaats in de eindrangschikking.
Koploper Nico van Leeuwen bleef in de 4e ronde zijn zenuwen maar net de baas: hij won met 90 tegen 88 van Frans Sauselé. Door deze winst was hij meteen onbereikbaar voor de concurrentie.

Ook zijn laatste partij wist hij winnend af te sluiten waardoor hij met het maximale aantal punten Gewestelijk kampioen is geworden.

foto-2
Kampioenen v.l.n.r. Nico van Leeuwen, Richard Kramer en Jan van Veen.

Hoogste serie: 20 (Karin van Efferen en Jan van Veen)
Kortste partij: 20 beurten (Jan van Veen)

Door deze overwinning mag Nico van Leeuwen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap in deze klasse op 27 t/m 29 januari 2017 in Roosendaal.