Nick en Mayka winnaars Golf Open

Nieuwveen – Nick Slobbe en Mayka Hoogeboom hebben de tiende editie van het Liemeer Jeugd Open gewonnen.

Nick Slobbe in actie tijdens het NK Strokeplay onder 18 jaar, gespeeld op De Dommel in St. Michielsgestel.

Het Jeugd Open op de banen van Golf & Countryclub Liemeer is het eerste jeugdtoernooi van het seizoen en telt mee voor de NGF Junior Ranking. Het Liemeer Jeugd Open werd  mede mogelijk gemaakt door Kindergolfkleding.nl en Maas Scooter Center die  een scooter beschikbaar stelde voor  een hole in one op hole 7.
Het Liemeer Jeugd Open beleefde dit jaar de 10e editie. De belangstelling is elk jaar groot, 168 deelnemers streden in vier categorieën om de prijzen.
De Liemeer Jeugd Open-titel ging in categorie 1 (handicap +3 tot en met 9,9) bij de meisjes naar Mayka Hoogeboom (Noordwijk) met 77 slagen. Zij wist voor de tweede keer in successie beslag te leggen op de titel. Bij de jongens won Nick Slobbe (Noordwijk) met 71 slagen, een onder par. Titelverdediger Maurits van der Klift werd dertiende.

Mayka Hoogeboom

In categorie 2 (handicap 10,0 tot 23,9) won Brit op den Winkel (Nunspeetse) voor de tweede maal op rij. Met een mooi totaal van 41 stablefordpunten. In categorie 3 (handicap 25,0 t/m 40) won Irisa Kasirin (Noordhollandse GC) met 44 punten. De allerjongste spelers streden in categorie 4 (handicap 30 t/m 54). Zij speelden negen holes en hier was Aristides Hall (Rozenstein) de winnaar.

De jeugdcommissie van Golf & Countryclub Liemeer is heel actief met de golfsport van jongeren. Met veel enthousiasme nemen de jeugdleden deel aan groepslesprogramma’s en wedstrijden. Meer informatie: golfclubliemeer.nl.