Negende in finale regionale vaardigheidstoetsen

Woubrugge – De brandweer van Woubrugge is afgelopen zaterdag 9e geworden in de finale van de regionale vaardigheidstoetsen in Reeuwijk.

Het scenario was als volgt (tekst www.112hm.nl):

Melding: Voertuigbrand Landal Greenpark, Verlengde Breevaart 3 te Reeuwijk

Ter plaatse bleek er in een minigraafmachine brand te zijn ontstaan tijdens werkzaamheden aan de beschoeiing. Door de schrik van de brand is één van de twee werknemers, welke op het ponton aan het werk was, eraf gevallen en met zijn hand op een stalen staaf gevallen. De staaf zat door de hand van het slachtoffer welke na het incident geen kant meer op kon. Zijn collega, die ook op het ponton aan het werk was, kon zijn gewonde collega nog net vasthouden in afwachting van de hulpdiensten. De brand die in de minigraver woedde, welke dicht naast één van vakantiewoningen stond, was al snel overgeslagen naar de woning. In de woning was door de doorslag al snel flinke rookontwikkeling. Werknemers van een schildersbedrijf die tijdens het incident aan het werk waren in de woning, konden door de vele rookontwikkeling de in aanbouw zijnde vakantiewoning niet op tijd verlaten en werden vermist.

Uitruk
De voertuigen van de brandweer werden na de melding opgevangen door personeel van het Landal Greenpark, welke de brandweer al snel naar de plek van het incident leidde. Hier stond de machinist van de minigraver, die de brand gemeld had, al in paniek te wachten op de komst van de brandweer. De arme machinist die nog in zijn proeftijd zat zag de nieuwe kraan van zijn werkgever in vlammen opgaan. De bevelvoerders van de korpsen moesten bij aankomst direct schakelen omdat er naast een de brandende minigraver, welke in de melding was genoemd, ook de woning flink in brand stond waar zich op de eerste verdieping de twee werknemers van het schildersbedrijf bevonden. Ook het slachtoffer die met zijn hand vast zat was een zekere uitdaging. Deze zat dermate vast aan de stalen staaf dat het staal vakkundig moest worden doorgeknipt of worden doorgeslepen. De bevelvoerders konden hier hun manschappen sturen op meerdere vlakken: redding van het slachtoffer in het water, zich richten op de brand in de minigraver en de woning en de slachtoffers welke zich nog in de woning bevonden.

De verschillende korpsen hebben ieder hun eigen werkwijze toegepast op de bestrijding van de brand en de redding van de slachtoffers.

Na afloop van de wedstrijd was de prijsuitreiking in de kazerne van Reeuwijk waarna een ieder kon genieten van de barbecue. De resultaten van de finale wedstrijd is als volgt:
1. Rijnsburg
2. Nieuwveen
3. Nieuwerkerk a/d IJssel
4. Ouderkerk a/d IJssel
5. Haastrecht
6. Valkenburg
7. Meldkamer
8. Noordwijkerhout
9. Woubrugge

Ondanks de voor ons teleurstellende uitslag zijn we trots dat we in de finale gespeeld hebben.

http://www.brandweerwoubrugge.nl/php/?page=archief&id=573

Artikel bron: Brandweer Woubrugge