Nationale Molendag op 13 mei

Aarlanderveen – Uiteraard doet ook de Molenviergang van Aarlanderveen mee tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 13 mei.

molendag

Wat de Molenviergang Aarlanderveen uniek maakt, is dat zij nog de enige werkende Molenviergang ter wereld is. Op zaterdag 13 mei wordt om 10.00 uur het startsein gegeven voor de vele activiteiten die in en om de vier molens zullen plaatsvinden.
Na een ontvangst met koffie, thee, limonade en koeken kunnen bezoekers bij molen 3 of 4 starten.
Molen 3, Kortsteekterweg 24. Molen 4, Kerkvaartseweg 61.Molen 1 en 2, Achtermiddenweg 2 en 4.
Molenaars Willem, Erik, Johan en Jannick zullen uitleg geven over het functioneren van de molens en alles wat de Viergang in Aarlanderveen zo uniek maakt.

Binnen kijken

Molen 4 aan de Kerkvaartseweg 61 is ook van binnen te bezichtigen. In groepjes worden er rondleidingen verzorgd.

In het zomerhuis van deze molen is een film “Water, Wind en Wieken” te zien waarin een mooi overzicht wordt getoond over de historie van deze unieke Molenviergang.

Van fotograaf Julius Verzaal is er een foto expositie. Hij geeft u graag tips en trucks om polder en molens vast te leggen.

Ook is er plaatselijk gemaakte kaas te koop.

Bij molen 2 is het vernieuwde zomerhuis open. Ook is er een tentoonstelling van oude gereedschappen.

De Molenviergang Aarlanderveen is prima per fiets bereikbaar. Ook voor wandelaars die via de wandelroute de molens willen bezoeken. De wandelroute is duidelijk aangegeven. Ook de jeugd is van harte welkom, zo laat de organisatie weten.

Meer informatie op www.molenviergangaarlanderveen.nl