Nachtdienst Politie tijdens de Veense kermis

Roelofarendsveen/TerAar – Afgelopen avond en nacht was het de laatste avond van de Veense kermis. Het was weer een groot feest en de sfeer was over het algemeen erg goed. De agenten van politieteam Kaag en Braassem en de handhavers van de Gemeente Kaag en Braassem zijn evenwel druk bezig geweest met het behandelen van een behoorlijk aantal kleinere en wat meer urgente incidenten.

Handhaving

Zo werden door de handhavers en politie 28 jongeren doorgestuurd naar Bureau Halt, vanwege het nuttigen van alcohol onder de 18 jaar, alcoholmisbruik en misbruik van identiteitsbewijzen.

Door de politie zijn daarnaast diverse bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: wildplassen (tegen gebouwen), een fiets in de sloot gooien en het frauderen met identiteitsbewijzen.

Ook de afgelopen nacht werd, met behulp van een drugshond- en zijn geleider, gericht toezicht gehouden op het bezit van soft- en harddrugs. Dit leidde dit tot de in beslag name van drugs.

Kermis

Hulpverlening

In veel van de bovenstaande gevallen was, zoals vermeld, drank of drugs in het spel. In enkele gevallen leidde overmatig gebruik hiervan echter ook tot een onwelwording en moesten enkele personen met spoed naar het ziekenhuis worden vervoerd. Een 15-jarige jongen belandde zaterdagavond zelfs voor korte tijd op de intensive care, toen hij door een combinatie van het gebruik van alcohol, soft- en harddrugs geheel buiten bewustzijn raakte. Zijn situatie is inmiddels stabiel. Een 16-jarige jongen werd met een alcoholvergiftiging opgenomen in het ziekenhuis.

Bovengenoemde incidenten geven aan dat politie en gemeente niet voor niets streng toe hebben gezien op overmatig drank- en drugsgebruik. Deze onwelwordingen zijn dan ook ronduit zorgelijk.

Algemene surveillance

Agenten van de noodhulp-nachtdienst begonnen de avond omstreeks 22.00 uur met een aanhouding van een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit, welke een mishandeling had gepleegd in een cafetaria aan de Essenlaan in Ter Aar. De man is voor de nacht overgebracht naar het cellencomplex in Gouda en zal op zondag 24 september worden verhoord door de recherche.

Daarna werd door hen aan het begin van de nacht op de A4 een 23-jarige man uit Rijpwetering aangehouden voor het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs en onder invloed van drugs. De man moest mee naar het politiebureau, waar een bloedproef is afgenomen en tegen de man wordt ook een proces-verbaal opgemaakt.

Aan het einde van de nacht hadden de agenten van de noodhulp nog te maken met een vermissing van een minderjarige die op de Veense kermis was geweest. De jongeman bleek uiteindelijk (veel) te lang te hebben doorgefeest en meldde zich gelukkig, om 7:00 uur in goede gezondheid thuis.

Artikel bron: Politie