Na zonneschijn komt (later) regen

Regio – De week begint vanochtend met enkele wolkenvelden, maar daarna is het opnieuw zonnig en wordt het zelfs een graadje warmer dan zondag. Later in de week kunnen we wind en regen verwachten en wordt het niet warmer dan 14 tot 16 graden.

zonnig

Vandaag, maandag, trekken in de ochtend enkele velden hoge bewolking over het land. Er zijn ook zonnige perioden en in de middag is het stralend weer. De temperatuur valt nog iets hoger uit dan vandaag met 21-22 graden aan de noordkust, 23-24 graden in het midden van het land en in Zeeland. De wind blijft zuidelijk en matig van kracht.

Dinsdag is de middagtemperatuur lager met 17 graden in het noorden tot 21 graden in het zuidoosten, maar ook dan is het warmer dan normaal. Er zijn zonnige perioden, enkele stapelwolken en velden sluierbewolking. De wind is naar het zuidwesten gedraaid en matig in het binnenland tot vrij krachtig aan de kust.

Woensdag kan in de ochtend in het oosten nog even de zon schijnen. In het westen is het bewolkt met een kleine kans op een lokaal spatje regen. De bewolking breidt daarna uit over het hele land met kans op een incidenteel buitje. Pas in de avond wordt de bewolking dikker en is er ook meer kans op nattigheid. Het wordt 16-17 graden in het noorden, noordwesten en aan de westkust.

Donderdag wordt een bewolkte dag met hooguit tussendoor een beetje zon. In de ochtend valt lokaal wat regen. In de loop van de middag en in de avond trekt een uitgestrekt buiengebied over het land en is het op veel plaatsen nat. Het wordt 16 graden in de kustprovincies tot 18 graden in het uiterste oosten. Daarbij staat een matige en in het westen soms vrij krachtige zuidwestenwind.

Vrijdag wordt een onstuimige herfstdag met veel wolkenvelden, buien en een (vrij) krachtige wind. Aan de kust waait het hard en mogelijk kan de zuidwestenwind stormkracht bereiken. Aan de kust en tijdens buien kunnen we zware windstoten verwachten. Het wordt niet warmer dan 14 tot 16 graden.

De dagen daarna blijft het wisselvallig met regelmatig enkele buien, soms wat zon en een middagtemperatuur ergens tussen de 13 en 15 graden.

Bron: weeronline