Na Pasen wat droger, maar nog wat koud

Regio – Na Pasen is er regelmatig ruimte voor de zon. Wel is het koud voor de tijd van het jaar met ‘s nachts zelfs kans op lichte vorst.

auto-ijs-krabben-nachtvorst

Vandaag, Tweede Paasdag, start op veel plaatsen bewolkt, maar vooral in het noorden en westen zijn ook opklaringen mogelijk. In de loop van de dag neemt de kans op buien toe en de meeste buien zijn opnieuw voor het oosten en noorden van het land. Het (zuid)westen heeft overwegend droog weer met redelijk wat zon.

De wind is morgen meest matig en waait uit het noordwesten tot noorden. Aan zee is de wind soms vrij krachtig, windkracht 5. Met 9 graden op de Wadden tot hooguit 11 in het zuiden is het vrij koud voor de tijd van het jaar en zelfs kouder dan de afgelopen kerstdagen.

‘s Avonds trekken nog enkele buien over het land en in de nacht naar dinsdag hebben de kustregio’s kans op een bui. In het binnenland zijn er opklaringen en koelt het af tot rond het vriespunt.

Dinsdag wordt het slechts 8-11 graden. Er waait een koude noorden- tot noordoostenwind en het weerbeeld bestaat uit een mix van zon, stapelwolken en een enkel buitje.

Woensdag en donderdag worden droge dagen met redelijk wat zon. Woensdag wordt het slechts 9 graden, donderdag 10-12. In de nachten vriest het in grote delen van het land licht en aan de grond komt het plaatselijk zelfs tot matige vorst!

Na de nacht naar vrijdag verdwijnt de vorst in de nachten en wordt het weerbeeld wisselvallig. De wind waait uit het westen of noordwesten. Met middagtemperaturen van circa 12 graden blijft het aan de koude kant voor de tijd van het jaar.

Bron weeronline