Na derde start toch tweede plaats op OKT

Heerenveen – De 500 m op het OKT voor een ticket op de olympische spelen is een slachtveld geworden. Van de zes torenhoge favorieten moesten er drie afvallen en drie konden zich plaatsen. Dat werden uiteindelijk winnaar Ronald Mulder in 34,49, Kai Verbij in 34,81 en Jan Smeekens 34, 87.  Bij de afvallers horen, Hein Otterspeer (34,91),Michel Mulder (34,98) en Dai Dai Ntab (DQ).

Kai aan de start van zijn 500 m

In rit 8 stonden Kai en Ntab aan de start voor hun rit. Helaas voor Dai Dai Ntab en eigenlijk ook Kai Verbij bleef Ntab twee keer te vroeg weg waardoor Verbij drie keer aan de start moest komen en nog erger, alleen moest rijden door diskwalificatie van Ndab.  Verbij leverde desondanks een prima rit af en was met 34,81 de snelste van allemaal met nog twee ritten te gaan. Alleen Ronald Mulder was daarna nog sneller.

Kai na afloop: ‘ik heb op save gereden. Erg jammer van Dai Dai maar ja je weet dat je moet blijven staan. Super zonde dat hij er niet bij is, hij had hier gewoon kunnen winnen. Je weet dat je moet blijven focussen en dat het ik gedaan’.’

Auteur: Job Grovenstein