Muzikanten bij Longfonds

Regio – In Kerkelijk Centrum de Regenboog, Watermolen 1 te Leiden is vrijdag 13 april van 14.30 tot 16.30 uur weer de maandelijkse bijeenkomst van het Longfonds.

Op de gratis toegankelijke maandelijkse bijeenkomsten van het Longfonds in Leiden ontmoeten mensen met een chronische longaandoening, hun mantelzorgers en zorgverleners elkaar. Naast het opdoen van kennis zijn er ook mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen en sociale contacten op te doen. Aanmelding kan via leiden@longpunt.longfonds.nl, maar is niet verplicht.
De Leidse Mondharmonica Therapiegroep, in 2016 ontstaan vanuit het Longpunt Leiden, gaat tijdens de bijeenkomst optreden.  De groep bestaat uit 15 spelers, die onder begeleiding van Maarten Hocqué en Jos Nieuwenhuys, om de twee weken samenkomen om de longen te trainen en zo meer lucht te hebben bij het ademen.
Verder is er aandacht voor het goed gebruiken van longmedicatie. Longverpleegkundige van het Alrijne Ziekenhuis, Carla van der Berg neemt met u een aantal aandachtspunten door bij het gebruik van diverse medicatiemiddelen voor COPD- en astmapatiënten.

Longpunt Leiden is een initiatief van het Longfonds. Het Longpunt Leiden ondersteunt met maandelijkse bijeenkomsten mensen met een longaandoening met o.a. interessante thema’s en voorlichtingsonderwerpen. Professionals en deskundigen worden hiervoor uitgenodigd.