Muzikale paasvertelling, live vanuit Leeuwarden in De Spreng

Kaag en Braassem – De muzikale paasvertelling, De Passion, is dit jaar in Leeuwarden en wordt via de tv uitgezonden vanaf 20.30 uur. Ook dit jaar weer is het te volgen op een groot scherm in De Spreng in Oude Wetering. U bent van harte welkom daar, de toegang is gratis en de zaal is vanaf 20.00 uur open, de toegang is gratis. Na de uitzending is er gelegenheid om na te praten en op eigen rekening nog iets te drinken.

Meer informatie over de 7e editie van The Passion.

“We slaan met Provincie Fryslân en de gezamenlijke Leeuwarder kerken de handen ineen om publiek en televisiekijkend Nederland in 2017 te ontvangen op het Wilhelminaplein. Dit plein vormt een fantastisch decor voor het bijzondere verhaal van de laatste uren van Jezus”. Aldus blikt burgemeester Ferd Crone vast vooruit in oktober 2016. “The Passion vormt voor Leeuwarden de opmaat naar een bijzondere periode, aangezien de stad is uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa in 2018.”

The Passion vertelt over de laatste uren van het leven van Jezus, zijn dood en opstanding. Bekende Nederlanders vertolken de rollen van Jezus, Maria, Petrus, Judas, de verteller en verslaggever. De verslaggever loopt mee met de processie, waarbij een stoet mensen het wit-verlichte kruis door de stad naar het centrale plein toe dragen. Eerder waren de steden Gouda, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Enschede en Amersfoort gastheer voor het televisie-evenement. EO-directeur Arjan Lock: “The Passion heeft in zijn bestaansgeschiedenis een steeds diepere betekenis gekregen voor heel veel mensen. Dat komt omdat The Passion scherp afsteekt tegen de tijdgeest die aan het veranderen is. In tijden van verwijdering en polarisatie is het verhaal van Jezus een verhaal van verbinding en hoop. Zijn leven, sterven en opstanding zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en hoop.”

KRO-NCRV Mediadirecteur Taco Rijssemus: “Friezen zijn van oudsher trotse mensen. Ik ben trots op The Passion, het evenement dat saamhorigheid brengt. En dat hebben we hard nodig, zeker in deze tijd van tegenstellingen. Tussen jong en oud. Tussen stad en platteland. Wij brengen het eeuwenoude verhaal van verbinding dit jaar met een Fries tintje vanuit Leeuwarden.”

Artikel bron: KenB nieuws