Museum Oud Alkemade opent met expositie 100 jaar Veiling EMM

Oude Wetering- Zondag 9 september start het nieuwe seizoen in museum Oud Alkemade aan de Saskia van Uylenburchlaan met de expositie ‘100 jaar Veiling Eendracht Maakt Macht’. De tentoonstelling wordt die dag om 14.00 uur officieel geopend door Joop Oomen. Van deze Veense kunstenaar is o.a.de prachtige maquette van de Veense veiling – zoals die er in de periode 1950-1960 heeft uitgezien – te bewonderen.

In de nagebouwde veilingzaal gaat Oud Alkemade ongeveer negentig van haar overtollige museumstukken verkopen. Tegen veilingprijs, dus lager kan niet. Het gaat om zeldzame voorwerpen uit de tijd dat Alkemade nog voornamelijk bestond uit tuinders en boeren.

Voor deze zeldzame veiling bent u welkom tijdens de openingstijden van het museum op zondag- en dinsdagmiddag en – speciaal voor de veiling – óók op maandagavond.

Dit jaar verleent het museum ook zijn medewerking aan de Nationale Open Monumentendagen. Daarom is het museum ook op zaterdag 8 september geopend tussen 14.00 en 17.00 uur. De entree bedraagt € 3,–. Donateurs van Oud Alkemade hebben gratis toegang.

Datum: 08-09-18
Tijd: 14.00