Mooie weer is nog niet op

Regio – Na een zonnige zondag volgt een nog wat warmere maandag. De zon schijnt uitbundig en ook de dagen daarna is het mooie weer nog niet op.

zonnig
Maandag, vandaag, lost de mist snel op. Het wordt opnieuw een fantastische zomerdag die zelfs nog wat warmer zal verlopen dan vandaag. Ook de zon is weer van de partij en schijnt uitbundig. Er ontstaat hooguit een enkel stapelwolkje.
Morgenmiddag overstijgt het kwik op grote schaal de tropische kaap van 30 graden. Het wordt 30 graden in het midden van het land tot lokaal 33 in het uiterste zuiden. In het noorden en aan de westkust is het met 27-29 graden iets minder heet. Al vroeg in de middag steekt langs de gehele kustlijn een zeewind op die de nodige verkoeling zal brengen.
Morgenavond blijft de zon nog lang schijnen en is het tot ver in de avond met 20-25 graden aangenaam. In de nacht naar dinsdag ontstaat in het oosten een lokale mistbank. Met een minimumtemperatuur van 15-17 graden is het zwoel.

Dinsdag draait de wind naar het noorden waardoor het vooral in de noordelijke provincies minder warm wordt. Op de Wadden en in Noord-Holland, Friesland en Groningen stijgt het kwik naar 20-24 graden. In het oosten, midden en zuiden is het met 26-31 graden een stuk warmer. Er is een mix van stapelwolken en zon en het blijft droog.

Woensdag wordt de minst warme dag van de week. Desondanks komt de middagtemperatuur in het zuiden uit op 26-28 graden. In het noorden en midden is het met 19-24 graden minder warm. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. In het zuidwesten is veel zonneschijn. In het noordoosten komen enkele stapelwolken voor.

De dagen daarna wordt het opnieuw heet met op donderdag maxima van 27-32 graden en vrijdag 26-30 graden. Er is veel zon, maar stabiel zomerweer is het niet meer. Vanaf donderdagavond neemt namelijk de kans op regen- en onweersbuien toe. In het weekend is de meeste warmte verdreven. Toch is het met 20-25 graden een paar graden warmer dan normaal. Het weerbeeld kenmerkt zich met stapelwolken, zon en een enkele bui.
Bron: weeronline