Monument van provincie naar gemeente

Regio – Het monument op de kruising N207 / Kruisweg wordt woensdag 14 maart officieel overgedragen van de provincie Zuid Holland aan de gemeente Kaag en Braassem.

Het is een monument ter nagedachtenis aan het verdwenen dorp Jacobswoude en de herdenking van het herstel van de onafhankelijkheid in 1813. Het monument is een behoorlijke tijd slecht onderhouden door de provincie en daarom vond men het in Kaag en Braassem tijd om het monument in “gemeentelijk” beheer te brengen. Op de carpoolplaats naast de kruising is woensdag om 10.00 uur een officieel momentje.
Allereerst is er een welkom door de portefeuillehouder cultureel erfgoed, wethouder Y. Peters-Adrian. Daarna voert F. Vermeulen, gedeputeerde verkeer en vervoer, Provincie Zuid-Holland, het woord en tenslotte spreekt ook E. Molenaar van de stichting tot behoud van het Cultureel Erfgoed van Jacobswoude.
Rond 10.30 uur volgt dan de officiële onthulling van het bijbehorende informatiebord, door mevrouw Peters, de heer Vermeulen en basisschoolleerlingen.
Er zijn ook ongeveer honderd basisschoolleerlingen bij aanwezig en zij krijgen te horen wie het winnend ontwerp heeft gemaakt.