Monique Velzeboer bij Triggr

Ter Aar – !Triggr opent het lezing-seizoen op 8 maart (Vrouwendag) met een lezing/interview van Monique Velzeboer.

Monique velzeboer
In De Vlinder aan de Aardamseweg wordt deze bijeenkomst gehouden. In het kader van de Viering Internationale Vrouwendag heeft !Triggr deze krachtige vrouw bereid gevonden een lezing/interview te geven en John Kwakkenbos uit Nieuwkoop zal vanaf 20.00 uur Monique interviewen.

Kaarten in de voorverkoop à €6,50 (bestellen vòòr 8 maart)
Kaarten op 8 maart aan de deur à €7,50 Kijk voor meer info op www.triggr.nu

Monique Velzeboer is voormalig Olympisch topsporter en momenteel werkzaam als Nederlands fotograaf. Op de Olympische Spelen van 1988 behaalde ze als shorttracker medailles in goud, zilver en brons.

Oud-shorttrackster Monique Velzeboer (Oud Ade 1969) had al vanaf haar middelbare school een grote belangstelling voor fotografie. Toch ging ze psychologie studeren in Leiden, naast haar topsportcarrière. Tijdens een schaatstraining in 1993 voor de Olympische Spelen van Lillehammer ging ze onderuit op een baan in Frankrijk waar de boarding ontbrak en ze besefte meteen dat ze niet meer zou kunnen lopen. Na 10 dagen aan de beademing te hebben gelegen in een ziekenhuis in Toulouse, werd ze overgebracht naar het AMC. Vandaar ging ze naar het revalidatiecentrum Overtoom in Amsterdam. Door de dwarslaesie belandde ze in een rolstoel.

Na deze zware val koos ze voor een bestaan in de luwte. Ze pikte haar fotografiehobby weer op en volgde een opleiding aan de Fotoacademie te Amsterdam en specialiseerde zich in portretfotografie, Ze maakte een schaatskalender voor de KNSB waarvan de opbrengst voor het Lilianefonds was. Dat was precies wat ze wilde. Fotograferen voor een goed doel  en zich inzetten voor kinderen met een handicap. Ze bouwde vanaf 2002 een bestaan op als freelancefotograaf. In 2003 kwam ze voor het eerst weer in de media. In Rwanda maakte ze een fotoreportage van gehandicapte kinderen die door het Lilianefonds werden geholpen.

Vele jaren na de val is ze wederom bekend, nu niet als topsporter, maar als fotograaf.