Minder onstuimig, langzaam kouder

Regio – Ook vandaag is de wind nog nadrukkelijk van de partij en vallen er geregeld buien. Na morgen is het enkele dagen droog en rustig en het wordt kouder.

Vandaag, maandag, start de dag wisselend bewolkt met vooral in het noorden een aantal buien. Later op de dag komen in het hele land enkele buien voor. De noordwestenwind is nog altijd nadrukkelijk van de partij. In de nacht naar dinsdag is het wisselend bewolkt met regelmatig opklaringen.

Dinsdag wisselen zon en wolken elkaar af en blijft het op de meeste plaatsen droog. Langs de noordkust is kans op een paar lichte buien. Het wordt circa 8 graden. In de vroege ochtend waait er nog een matige, aan zee (vrij) krachtige, noordwestenwind, maar al snel neemt de wind af.

Woensdag blijft het ook op de meeste plaatsen droog, maar veel ruimte voor de zon is er waarschijnlijk niet. Het wordt slechts een graad of 5 bij een zwakke tot matige oostenwind.

Ook donderdag blijft het waarschijnlijk droog en is het zwaar bewolkt. Er waait een matige (zuid)oostenwind en met 2 graden in Groningen tot 5 in Zeeland is het aan de koude kant. Normaal ligt de middagtemperatuur half december op 5-7 graden.

Vrijdag of tijdens het volgende weekend schakelen we zeer waarschijnlijk over op wisselvallig en zachter weer met maxima rond 8 graden. Tijdens deze overgang is er kans dat de neerslag als (natte) sneeuw begint, voordat er gewoon weer regen valt.

Bron: weeronline