Meerdere procedures voor uitbreiding varkenshouderij Woubrugge

Kaag en Braassem – Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland heeft op 27 september 2016 ontheffing verleend voor verplaatsing en de uitbreiding van varkenshouderij Kroes naar de Kruisweg 24 in Woubrugge.

kb1

Vanaf 13 oktober tot en met 23 november ligt  het ontwerpbestemmingsplan ter inzage. De ontheffing en het ontwerpbestemmingsplan is in te zien via www.ruimtelijke plannen.nl met IMRO code NL.IMRO.1884.BPGRAAFL20KRUISW24.ONT2. Of in gedrukte versie in het gemeentehuis. Varkenshouder Kroes is voornemens te verhuizen, zoals hij ook in een buurtbijeenkomst die hij zelf organiseerde, heeft gemeld afgelopen september.

Daarnaast heeft de varkenshouder op 13 oktober uitspraak gehad van het College van Beroep voor het bedrijfsleven: De opgelegde boete door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in het kader van handhaving op zijn huidige bedrijfsvoering aan de A. de Graaflaan, is uitgesteld. Het uitstel loopt in ieder geval tot zes weken na uitspraak van de bodemprocedure, waarvan in december dit jaar de zitting is gepland. Nu de varkenshouder momenteel geen grote som boete hoeft af te dragen, geeft dit hem de mogelijkheid om zijn plannen voor verhuizing naar de Kruisweg verder voort te zetten.

Artikel bron: Gem. KenB