Meer wolken dan zon

Regio – Komende dagen schijnt de zon landinwaarts vaak en is het droog. Het is overal warm zomerweer, behalve in de kustprovincies.

De maandag begint regionaal grijs met mist en lage bewolking. Geleidelijk breekt de zon door en in de middag wisselen zon en stapelwolken elkaar af. In de kustgebieden blijven mist en lage bewolking mogelijk hardnekkig. Het wordt 15-17 graden aan zee, 18-22 graden landinwaarts in de kustprovincies en 23-26 in het binnenland met de hoogste maxima in Limburg. De noordenwind is matig in het binnenland en soms vrij krachtig in de kustgebieden, 3-5 Bft.

Ook dinsdag waait de wind uit het noorden en zijn er flinke temperatuurverschillen in het land. Het wordt maximaal 18 graden op de Wadden tot 25 in Limburg. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon, waarbij het noorden en oosten waarschijnlijk meer wolken hebben dan het westen en zuiden. Het blijft overal droog.

Woensdag waait de wind uit het (noord)oosten en dit merken we aan de temperatuur. Met 21 graden op de Wadden, 25 in de Randstad tot 28 in het zuiden wordt het beduidend warmer dan de dag ervoor. Er zijn zonnige perioden en het blijft droog.

Op donderdag is kans op (onweers)buien. Het wordt een behoorlijk warme dag met maxima van 22 graden in het westen tot 27 in het oosten.

De dagen daarna is de neerslagkans vrij groot. De temperatuurverwachting is wat onzeker. Waarschijnlijk is het de eerste dagen nog vrij warm met maxima tussen 20 en 25 graden en wordt het vanaf zondag koeler met maxima van 17-22 graden.

Bron: weeronline