Meer wandelplezier

Regio – De Gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Zoeterwoude openen op 10 februari op feestelijke wijze het nieuwe wandelroutenetwerk.

wandelschoen

De vier gemeenten zorgen samen en in samenwerking met de provincie voor meer wandelmogelijkheden in en rond de Rijn- en Veenstreek en Zoeterwoude.
Het programma feestelijke opening is vanaf 15.00 uur op Wandelknooppunt 73, locatie Wim en Cora’s schaapsfarm, Kerkvaartsweg 65, 2445 AC Aarlanderveen, langs de N231 afslag Molenviergang).

Wandelplezier en nieuwe wandelproducten
Ruim 450 km wandelplezier, eenvoudig ontsloten via het nieuwe knooppuntensysteem, met 35 startpunten. Bij elk startpunt staat een informatie paneel met een kaart van het betreffende gebied, bezienswaardigheden, knooppunten en routesuggesties. Het netwerk is onderdeel van een 2800 km tellend provincie dekkend wandelknooppuntennetwerk.
Dit netwerk is niet alleen voor de wandelliefhebber interessant, maar ook voor ondernemers en organisaties in de toeristische sector zijn er kansen. Dat blijkt uit de lancering van het eerste wandelproduct dat in samenwerking met ondernemers is ontwikkeld.