Meer vragen dan antwoorden Hoogmadense Wetering 1

Hoogmade – Het Drieluik was donderdagavond 22 september bomvol met belangstellenden over de bouw van woningen van het plan Hoogmadese Wetering 1 en de bouw van extra sociale woningen aan het Noordeinde.

hoogmadese-wetering-custom

het gestippelde gebied is plan Hoogmadense Wetering

Het werd een rumoerig avondje met vele vragen over de plannen waar lang niet altijd antwoorden op kwamen om de simpele reden dat nog lang niet alles is bekend. Wethouder Floris Schoonderwoerd legde nog maar weer eens uit dat het de consequentie van van de afspraken in de politiek waarbij is gekozen voor inspraak aan de voorkant van het proces en niet meer achteraf wanneer de politiek al een besluit genomen heeft.

Plan Hoogmadese Wetering 1

Voort de bouw van maximaal 4o woningen in het plan gaf Peter van Pelt van Vita vastgoed aan dat er nog vele variaties mogelijk zijn. De tekeningen die hij laat zien is puur een mogelijkheid. De projectontwikkelaar gaat pas, wanneer de verkoop in zicht komt, bepalen welk type woningen gebouwd gaat worden. Dat hangt helemaal van de markt op dat moment af. Zeker is dat er 30% sociale koopwoningen gebouwd gaan worden  van circa 185.000 euro. De duurste woningen gaan circa 425.000 euro kosten. De verwachting is dat in 2020 de eerste woningen kunnen worden opgeleverd, rekening houdend met 10 maanden bestemmingsplan procedure en twee jaar bouwrijp maken een een jaar bouwen. De ontsluiting gaat via de Graaf Willem II laan en er komt een fiets/wandel verbinding met de Theo Bosmanlaan die ook gebruikt kan worden door de hulpdiensten.

 

 

 

Auteur: Job Grovenstein