Mark van Leijden erelid van IJsclub Hoogmade

Hoogmade – Op de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de plaatselijk ijsclub ontving Mark van Leijden de Bas van Leijden trofee uit handen van zijn moeder. De trofee kwam hem toe voor alle inspanningen in zijn periode als bestuurslid en voorzitter van de ijsclub.

Sinds 1994 was Marc bestuurslid van de IJsclub, hij heeft toen zijn vader, Bas van Leijden, opgevolgd. De laatste jaren was Marc Voorzitter. Vooral met natuurijs was hij actief. Een grote bijdrage heeft hij geleverd met het organiseren van twee keer de Henk Angenentclassic in 2010 en 2012 op de Kromme Does en de Wijde Aa bij zijn gehouden.

De trofee is in het leven geroepen na het overlijden zijn vader die vele, vele jaren bestuurslid en voorzitter van de ijsclub was. Zijn vrouw Lenie reikt altijd de jaarlijkse trofee uit. Nu dus aan haar zoon Mark die hiermee ontzettend verrast werd.

ijsclub (2) (Small)

Mark ontvangt de Bas van Leijden trofee uit handen van zijn moeder Lenie

Daarnaast kreeg Mark nog een verassing te verwerken toen voorzitter Ruud van Leijden bekend maakt dat de ijsclub hem wilde bedanken voor alle inspanningen en benoemde tot erelid van de vereniging. Mark: ‘ik heb even geen woorden en dat komt niet veel voor. Dit is echt een hele grote verrassing, ik ben trots en vereerd. Sta een beetje perplex, bedankt voor dit mooie gebaar.

 

Auteur: Job Grovenstein