Maggie van der Laan nieuwe wijkagent

Kaag en Braassem oost – Op de facebook pagina van de politie stelt Maggie van der Laan zich voor.

Na eerst een aantal jaren te hebben gewerkt in vrijwel alle dorpen van de gemeente Nieuwkoop werd het tijd voor iets anders. Een nieuwe gemeente: Kaag en Braassem. Daar ben ik sinds 1 januari 2016 werkzaam in de plaatsen Woubrugge, Rijnsaterwoude en Leimuiden.

maggie van der laan

Als wijkagent ben je vooral een relatie- en informatiemakelaar. “Ik probeer mensen de juiste weg te wijzen.”

Het is niet altijd zo dat de politie de eerste aangewezene is om problemen aan te pakken en op te lossen. De primaire taak van de politie is boeven vangen. Voor zaken als burenruzie, bemiddeling relatie problemen zijn vaak andere partijen aan zet.

Tenzij het dusdanig uit de hand loopt dat er sprake is van strafbare feiten. Dan bent u bij de politie aan het juiste loket.

Het hoeft niet altijd zo te zijn dat de politie met harde hand een probleem moet oplossen. Door bij problemen, zoals een burenruzie, met elkaar in gesprek te blijven worden problemen opgelost. Praten is wat mij betreft ook altijd het beste wapen!.”

Werken aan veiligheid is een samenspel tussen verschillende partijen. De inwoners zijn vaak de belangrijkste spelers. Zij zijn de ogen en oren van de wijk. En kunnen problemen ook het beste oplossen. Lukt dit niet dan kan de inwoner ons voorzien van de nodige informatie waarmee wij als politie aan de slag kunnen. Als wijkagent heb ik contact met andere partijen, zoals gemeente, woningbouw, scholen en horeca, tezamen wordt er dan naar een oplossing gezocht.

Werken in verschillende dorpskernen ervaar ik als zeer prettig het ‘ons kent ons’ principe spreekt mij erg aan.” Het werk van een wijkagent is uitdagend en afwisselend. Ik vind het mooi werk, omdat je als wijkagent een radar van een machine bent die maatschappij heet, je bent dichtbij de mensen.

U kunt mij tegenkomen in de verschillende dorpen op de scooter, te voet en soms ook op het water.

Groetjes

Maggie van der Laan

Wijkagent:

Woubrugge, Rijnsaterwoude Leimuiden

Artikel bron: Politie