Maarten van der Weijden zwemt door Kaag en Braassem

Regio – Op zaterdag 24 en zondag 25 juni 2017 zwemt Maarten van der Weijden, Olympisch kampioen open water zwemmen, van Amsterdam naar Rotterdam. Het wordt de eerste keer dat Maarten zo’n lange afstand in het open water zal gaan afleggen.

De tocht

De start van de zwemtocht vindt plaats in de haven van Marina Amsterdam op zaterdag 24 juni om 19.00 uur. De finish is zondag 25 juni in Marina Rotterdam om 15.00 uur (verwachting). Met deze zwemtocht start symbolisch de tweede editie van het open water zwemevenement Like2Swim Rotterdam aangegeven. Maarten treedt bij dit evenement op als ambassadeur. Op zijn website staat te lezen: ‘Toen ik gevraagd werd om aanwezig te zijn bij Like2Swim, een prachtig zweminitiatief in het hart van Rotterdam, zei ik onmiddellijk ‘ja’. Maar dan wel door tijdens het evenement zwemmend aan te komen. Een pittige trainingstocht van 80km’. Natuurlijk is deze tocht niet geheel zonder risico’s. Zwemmen in rivieren en kanalen is zeer gevaarlijk en in principe verboden. Bij hoge uitzondering en met de nodige (veiligheids)maatregelen hebben de 6 vaarwegbeheerders de tocht toegestaan.LIKE2SWIM

Maarten

Like2Swim Rotterdam is een eendaagse zwemwedstrijd dat plaatsvindt in de prachtige Entrepothaven van Rotterdam. Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden 3000m, 2000m, 1000m, 500m of 250m. Ook is er een speciale KidsSwim. Stichting Vrienden van het Sophia is het goede doel dat Like2Swim Rotterdam in 2017 steunt.

Artikel bron: Maarten van der Weijden