Maak kennis met Windows10 in bibliotheek Roelofarendsveen

Het besturingssysteem Windows10 is een hele verandering in vergelijking met eerdere versies van Windows. Het startscherm heeft een ander uiterlijk en het ziet er op verschillende apparaten. Bibliotheek Rijn en Venen maakt leden en niet-leden graag wegwijs tijdens een driedelige cursus in samenwerking met SeniorWeb.
De Bibliotheek zet zich graag in voor het ontwikkelen van digitale vaardigheden bij senioren. Zij kunnen hun levenskwaliteit verhogen door het opdoen van online contacten, het discussiëren binnen fora, het zoeken naar relevante informatie en up-to-date blijven door het volgen van het laatste nieuws.

Aanleren van nieuwe vaardigheden
Ouderen die actief worden op internet hebben het niet gemakkelijk, er komt heel veel informatie op ze af en de beginnelingen moeten veel nieuwe termen leren. Maar is de kogel eenmaal door de kerk en is de angst voor het verlies van privacy overwonnen, dan blijkt het internet bijzonder aantrekkelijk. En het aanleren van de nieuwe vaardigheid heeft nog een bijkomend effect. Uit recent onderzoek blijkt dat het aanleren van nieuwe vaardigheden het brein fitter houdt.

Praktische informatie
Datum: 2, 9 en 16 december
Plaats: Bibliotheek Roelofarendsveen, Wilgenstraat 38
Tijd: 09.30 – 11.30 uur
Prijs: € 43 ,- leden / € 50, – niet-leden
Aanmelden: www.bibliotheekrijnenvenen.nl