‘Maak het nou’,

Woubrugge – De afgelopen weken stonden de lessen voor de leerlingen van de Kinderkring in het teken van het jaarlijks project. Dit jaar was de titel ‘Maak het nou’. Veel lessen en activiteiten stonden dan ook in het teken van techniek.

In de kleuterbouw werd er gebouwd, geschroefd en getimmerd. De onderbouw probeerde te overleven op een onbewoond eiland, hoe kun je dan zelf aanwezige materialen inzetten om te bouwen, communiceren etc . De midden- en bovenbouw hielden zich bezig met kettingreacties. Welke mechanismen en constructies kun je daarvoor gebruiken. Ook uitvindingen en uitvinders uit het verleden kregen aandacht.

kinderkring (Small)

Tijdens het project is er n.a.v. een facebook bericht contact ontstaan met oud leerling Joey v.d. Steeg. Joey vertelde op facebook dat hij via allerlei omzwervingen een smederij in Frankrijk over gaat nemen. Voordat hij vertrekt zou hij het leuk vinden demonstraties in Woubrugge te geven. Een van de leerkrachten heeft daarop contact met hem gezocht met de vraag of hij op zijn oude school, in het kader van het project, een demonstratie wilde geven.

Zowel Joey als alle leerkrachten hebben enthousiast op dit plan gereageerd. Op dinsdag 30 mei hebben alle kinderen dan ook een demonstratie bijgewoond. Joey heeft aan de verschillende groepen iets van zijn werk verteld en laten zien, daarbij zoveel mogelijk aansluitend bij de activiteiten van de betreffende groepen. Die waren dan ook razend enthousiast en een aantal waren na de demonstratie overtuigd van het feit dat het beroep van smid ook hen op het lijf geschreven zou zijn.

Artikel bron: Kinderkring