LV Plantaris’ One & Only marathon overhandigt sponsorcheque

 Oude Wetering – Mark van Klink, bestuurslid van de tafeltennisvereniging De Treffers, nam als eerste de cheque in ontvangst.  De Treffers is dit jaar gestart met hun jeugdplan PingPongPlay en Superstar. PingPongPlay is gericht om kinderen (4-7 jaar) spelenderwijs kennis te laten maken met tafeltennis en het ontwikkelen van oog-handcoördinatie. Kinderen beleven veel plezier aan het tafeltennissen in spelvorm, met ballonnen of elkaar het balletje toeschuiven via een ‘schuiftafel’.  Superstar (7-12) leert kinderen door uitdagende oefeningen het beste uit zichzelf te halen. De Treffers viert dit jaar hun 80 jarig bestaan en deelt al jaren hun clubhuis met LV Plantaris.

plantaris only

overhandiging sponsorbedrag One en Only

Namens De Florahoeve waren Marsha Outhuis en Dennis van der Meer vertegenwoordigd. Hun droom om op een kleinschalige manier begeleiding te bieden aan jongeren met een ontwikkelingsachterstand is uitgekomen. De cliënten worden door Marsha op hun woonadres opgehaald om op De Florahoeve te helpen bij o.a. het voeren van de dieren en bij al wat komt kijken in een moestuin. Daarnaast worden de jongeren betrokken bij Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL), denk aan boodschappen doen, tafel klaarmaken/afruimen voor de lunch, koffie zetten. Marsha en Dennis coachen de jongeren in het opdoen van werkervaring en begeleiden hen naar bedrijven waar zij kunnen werken. Het sponsorbedrag wordt gebruikt voor de aanschaf van werkschoenen en het personaliseren van werkkleding.

De cheque is te danken aan de One en Only estafette-marathon die elk jaar met de Veense Kermis plaatsvindt. Het steeds wisselende parcours, het thema en de naam, is elk jaar weer een verrassing. “Der eins und Einzige Supertolle Schlager und Blumen Lauf” speelde zich dit jaar af op en rondom het Veenderveld en de Floraweg. De deelnemers werden toegejuicht door het publiek terwijl zij hun rondjes renden door o.a. de productieruimte van de slager en het plaatselijke tuincentrum. De kas met prachtige flora en fauna van Zorgkwekerij De Florahoeve, langs cherrytomaten, pluktuin, geiten en paarden was voor de deelnemers een van de hoogtepunten.

Artikel bron: LV Plantaris