Lions Alkemade: € 12.500 voor Googhermolen en Amandi

Kaag en Braassem – Afgelopen week organiseerde de Lions club Alkemade een online veiling om geld in te zamelen voor 2 lokale doelen. In verband met het 100 jarig bestaan van de internationale organisatie hebben zij zich dit jaar extra ingezet voor twee lokale doelen te weten de inrichting van de nog te bouwen Hospice Amandi en het herstel van de Googhermolen. Het hospice zal een functie gaan vervullen in de opvang en verzorging van mensen in de laatste fase van hun leven en wordt gebouwd in Nieuwe Wetering. Met het herstel van de Googhermolen is weer een cultureel erfgoed van 300 jaar oud in oude glorie hersteld.

Als gezegd organiseerde de Lions club een veiling. Twee zaterdagen hebben leden van de club op het Noordplein in Roelofarendsveen gestaan om mensen te enthousiasmeren een bod te doen op 1 van de te veilen items. “Dat zij dit prima gedaan hebben, zult u zo zien” aldus president Joost Wesselman woensdagavond in Restaurant Wagenaar. Hierna mochten dhr. Bos van de Rijnlandse Molenstichting en dr. Sleeuw van Stichting Hospice Amandi een gordijn, wat voor de beide cheques hing, verwijderden.

Twee cheques van ieder € 12.500, – kwamen tevoorschijn. Een prachtig bedrag, waar beide stichtingen hele mooie dingen kunnen(en konden) doen.

Artikel bron: KenBnieuws